Køreudvalgets side

Køreudvalget er alle jer, som har lyst og tid til at arrangerer fælles køreture og afholde MC relaterede arrangementer. Køreture og arrangementer offentliggøres på foreningens hjemmeside, og på vores facebookside.

Bestyrelsen udpeger et bestyrelsesmedlem til køreudvalget, som indkalder og forestår alle møder. Derudover er webmasteren fast medlem af køreudvalget.

Indkaldelse til køreudvalgsmøde annonceret mindst 14 dage før her på hjemmeside, og suppleres med evt. sms- mail-besked og/eller på vores facebook side.

Har du spørgsmål til køreudvalget, se bestyrelsen HER.

mcSydTour er afhængig af ilsjæle, 

der har lyst til at lave mc-ture.

Ja det er faktisk hele foreningens berettigelse og eksistens der afhænger heraf. Måske går du med lysten til at lave en mc-tur - stor, lille, lang eller kort, men ved ikke lige hvordan. Det kan denne guide måske hjælpe dig med.

Du bestemmer selv hvad du vil opleve og hvor du vil hen. Og vil du dele turen med os andre, er der måske lige et par ting du skal huske at få med. Denne guide kan også bruges som tjekliste, så det vigtigste kommer med.

Herfra kan kun lyde en opfordring til at komme igang. Derudover er der altid hjælp at hente til hos andre medlemmer, bestyrelsen og 

websjaskeren. Sidtsnævnte kan også hjælpe med opsætningen, og konvertere din flyer/opslag til pdf og billedfiler.

HUSK, at deltagelse i ture på mcSydTour, som udgangspunkt kun er for foreningens medlemmer, mens ”spark-dæk” ture normalt er for alle.

Opstart og reservation

Når du (eller i) laver en mc-tur er du arrangør - står du også for den praktiske gennemførelse, er du samtidig turleder. Det er turlederen der fører an, er kontaktperson og koordinator på turen.

 • Hvis du kun er arrangør, bør du fra start finde en turleder.
 • Find et tema for turen, hvor du vil hen og hvad du vil se. Google og Youtube kan sikkert hjælpe.
 • Sæt dato/datoer for turen - start og slut. Gå til køreudvalgets side www.mcsydtour.dk/kreudvalget send en meddelelse ”Reserver din mc-tur i kalenderen” for at sikre dig datoerne i kalenderen. I kalenderen kan du samtidig se, om andre skulle have reserveret de samme datoerne.

Hvis din tur kræver overnatning eller reservationer mv.

Hvis turen inkluderer overnatning, entre, køb af billetter eller lignende bør du undersøge, om du for at sikre plads eller adgang er nød til at reservere forud. Men du ved pt. ikke hvor mange der vil med!

Find ud af hvad det alt koster og sæt en deadline for tilmelding til turen. Hvis der er begrænset plads, så sæt et max. antal turdeltagere, som f.eks. kommer med efter ”først til mølle” princippet.

 • Kræver dine reservationer forudbetaling, er det nødvendigt at opkræve et beløb ved tilmelding. Resten kan du evt. opkræve før afgang. Find ud af hvordan du vil opkræve, sæt en deadline for betaling og vær opmærksom på terminer for mulig afbestilling.

Opkrævning via foreningen

Det er muligt at opkræve betaling via foreningens bankforbindelse i Danske Bank ved bankoverførsel regnnr. 9570 kontonr. 12 22 51 21 eller Mobilepay skriv: box66990. Ved større overførsler vil vi opfordre til at bruge bankoverførsel da det sparer foreningen for gebyrer.

HUSK at skrive på indbetalingen, hvilken tur det rejer sig om og navn på deltagerne som betaler.

 • Aftal opkrævningen med kassereren, og få en tilbagemelding på hvem der har betalt. Du styrer selv deltagerlisten, og varsler betalingen.

Når du har brug for det, udbetaler kassereren hele eller dele af det opkrævede beløb. Du styrer selv økonomien undervejs, og du afregner selv mer- eller mindrebetalinger med turdeltagerne. Foreningen dækker ikke turens evt. underskud, eller hæfter for reservationer eller lignende. Undgå derfor ærgelser og strid om penge, giv aldrig kredit.

 

Turstart og opsamling

 • Find et samlingspunkt og startsted for din tur. Hvis du samler turdeltagere fra et større geografisk område, så kan det være hensigsmæssig med et eller flere opsamlingssteder på turen.
 • Sæt afgangstid eller samlingstid for start og opsamlingsteder, med et passende tidsinterval, svarende til køretiden i mellem dem.

Offentliggørelse af din tur

Du har nu alle nødvendige oplysninger om turen, og skal have lavet et opslag og en flyer til hjemmesiden, facebook og lign.

 • Lav en flyer med alle relvante oplysninger som tema, dato, afgang, betaling, kontakt og sæt billeder og tekst på for at ”sælge” din tur bedst muligt. Send din flyer, helst i pdf, til websjaskeren på mc@mcsydtour.dk og få den sat på aktivitetslisten.
 • Du kan også søge hjælp hos websjaskeren til opsætning og udarbejdelse af en flyer.
 • Hvis din tur er med tilmelding, kan du aftale at få lavet en formular for tilmelding direkte på hjemmesiden. Så får du dem direkte på din private mail.
 • Anmod websjaskeren om at sende sms ud om at huske deadlines, eller for at gøre opmærksom på din tur. Du lavers selv den tekst du ønsker sendt ud.

Foreningen har en sms og mailtjeneste, samt egen facebook side. Du kan evt. selv sætte en flyer (husk det skal helst en billedfil) på foreningens facebook side. Men hvis du vil have sendt sms og/eller mail, så send teksten til websjaskeren.

Veje og ruter

Man kan dele destignationer og bestemte ruter og strækninger til GPS. www.tyretotravel.com og https://tourstart.org er nogle af de platforme som har nogle gode værkstøjer til ruteplanlægning. Men der findes mange andre, sikkert også til din gps.

Hvis du vil dele disse gps-filer, kan de lægges på hjemmesiden, så andre kan hente dem og instalere dem på egen gps. Gps-filerne på hjemmesiden vil blive pakket i programmer som Winzip eller Winrar som skal pakkes ud på din pc inden de kan instaleres på din gps. Winzip og Winrar fås i en free version på nettet.

 • Send dine gps-filer til webmasterne, og få dem pakket og lagt på hjemmeisden.

Hvis flere har turen forud på deres GPS, så er du mere sikker på at få alle med. Samtidig har du backup, hvis dine egen GPS falder ud.

Info møder

Det kan være en hjælp at indkalde turdeltagerne til et informationsmøde. Særligt på længere ture, og i udlandet hvor der kan være særlige forhold/regler som man skal være opmærksom på, er nogle gange lettere at tale, end at skrive om. Men det kan også være en god ting at høre turdeltagerne om, hvad de måtte have på hjerte, og så giver det en god mulighed for at aftale kørslen og praktiske forhold.

Foreningen råder ikke over lokaler, så det du må selv finde til dit info møde. Men vi kan hjælpe dig med at sende indkaldelser ud til mødet f.eks. via foreninegns sms-tjeneste.

 • Send indkaldelser til websjaskeren, og bed om at de bliver sendt ud. Husk at angive navn på dem den skal sendes til, ellers bliver det sendt til alle.

Du er nu klar til turen

For selve tur-kørslen kan du se nogle køreregler for gruppekørsel på www.mcsydtour.dk/gruppekrsel. Reglerne skal bidrage til en mere sikker og gnidningsfri kørsel, og et godt samspil i gruppen samt mellem turdeltagere og turleder under kørslen. Tag evt. reglerne op på et info-møde, eller bed turdeltagerne om at læse dem.

GOD TUR

Lån et banner

Tag et banner med på din tur, og hvis "farverne".

Foreningen ejer 2 bannere, der nemt pakkes og tages med på mc.

Kontakt Claus på 28158709 i Bredebro

eller

Leif Philipp på 20838363 ved Brørup.

Ruteplaner

Der findes flere værktøjer til at ruteplanlægge en tur.

Hvis du ved hvor du skal hen, og de andre kører bag ved, er det ikke så svært. Men er flokken for stor, vil du planlægge længere ruter, eller vil du gemme ruten så andre kan køre den, er ruteplanlægning til gps måske løsningen. Filerne kan gemmes her på hjemmesiden og hentes til snart sagt alle typer af gps, bare du har de rigtige værktøjer.

I mange tilfælde når du køber din gps, følger der en ruteplanlægger med, typisk via din pc. Ellers findes der værktøjer på nettet som er rigtig gode. Disse værktøjer findes ofte også i en gratis version, men vil du mere må du betale en licens.

Disse hjemmesider har som regel mange ture, som du kan hente til din gps, eller som du kan lade dig inspirere af.

Logo til din flyer

Skal du bruge et logo til din flyer mv. kan du hente dem her. Åben nedenfor og gem.

Regler for gruppekørsel

Ud over færdselsregler, kan det være påkrævet med nogle regler for gruppekørsel. Her er nogle stykker som, hvis de efterleves, kan bidrage til en sikker og gnidningsfri kørsel.

Se reglerne HER

Hent programmet Ture til din pc eller som MyRoute-app. Platforme til at søge, udføre og dele ruter og ture, og som nemt overføres til din GPS. Der er en gratis udgave og ønsker du mere funktionalitet en betalingsudgave.

Tourstart er en hjemmeside med deling af ture for motorcyklister. Find inspiration til din tur, ferie, motorcykel klubber, kaffe møder eller anden. Du skal lade dig registere for at benytte siden, og for udvidet funktion skal du betale et abonement.

MCTC byder på mange ting. Se bla. på deres medlemservice: 

Tips til ferie på mc

Vejafgifter

Overnat i Europa

Er du til bjerge, så er denne side med ruter og ruteplaner rigtig fin. Siden er på flere sprog.